Deens kledingbedrijf BESTSELLER komt naar Flevokust Haven in Lelystad

18 november 2021

Prachtige uitbreiding van de fashion logistics in het Logistiek Cluster Flevoland! Na Inditex en de komst van Hunkemöller is Bestseller wederom een grote logistieke partij die kiest voor onze regio. We pakken heel graag de uitgestoken hand van Beststeller aan en gaan met hen in gesprek om hen wegwijs te maken in Flevoland en te helpen bij het invullen van hun personeelsbehoefte. Ook een arbeidsbehoefte waar jullie hulp bij nodig hebben? We helpen je graag!

Logistieke hotspot

BESTSELLER verwacht begin 2023 te starten met de bouw van hun logistiek centrum op Flevokust Haven in Lelystad. Uiterlijk eind 2025 / begin 2026 willen zij het in gebruik nemen. Wethouder Adam Elzakalai: “We zijn blij met de komst van BESTSELLER naar Lelystad. Het is een prachtig logistiek bedrijf dat wij op Flevokust Haven de ruimte en combinatie met de haven kunnen bieden die zij zoeken. De komst van BESTSELLER staat niet op zich zelf. Er is veel belangstelling van bedrijven voor vestiging op Flevokust Haven; een van de logistieke hotspots in Nederland. De komst van BESTSELLER is goed voor de economie van Lelystad en levert naar verwachting 250 tot 500 banen op voor de stad: van logistiek medewerkers tot technisch specialisten, management- en ondersteuningsfuncties.”

Verbinding met onderwijs

Thomas Børglum Jensen CFO van BESTSELLER: “Wij zijn enthousiast over onze komst naar Lelystad. De locatie is ideaal qua ruimte, centrale ligging en gebruik van de haven. Deze vestiging wordt ons vlaggeschip in Nederland. Maatschappelijke betrokkenheid en sustainability staat bij ons hoog in het vaandel en wij vinden het belangrijk om te investeren in een duurzaam, klimaat neutraal bedrijf. Wij zoeken graag de verbinding met partners in Lelystad zoals het onderwijs.”

Terug naar het overzicht