JYSK komt met distributiecentrum naar Lelystad

18 juni 2021

De Deense winkelketen JYSK gaat op het industrieterrein Flevokust Haven een logistiek distributiecentrum neerzetten. De ontwikkeling komt op ruim 25 hectare. Gemeente Lelystad en JYSK hebben daarvoor een overeenkomst ondertekend. Wethouder Adam Elzakalai: “We verwelkomen JYSK van harte! JYSK is een prachtige aanwinst voor Lelystad. Flevokust Haven is, als havengebonden logistiek knooppunt centraal in Nederland, een perfecte locatie voor een bedrijf met een pioniersgeest als JYSK. De komst van JYSK gaat naar verwachting ca. 400 banen opleveren.”

Grote speler

Deze realisatie is een collectieve samenwerking van de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency), Provincie Flevoland, Horizon Flevoland (regionale ontwikkelingsmaatschappij) en de gemeente Lelystad. JYSK is een internationale winkelketen in interieurproducten en grote speler wereldwijd met winkels in meer dan 50 landen. Het distributiecentrum in Lelystad wordt het 10e distributiecentrum dat zij wereldwijd hebben. JYSK heeft voor Lelystad gekozen vanwege de centrale ligging, ruime kavel en directe nabijheid van de containerterminal van CTU op Flevokust Haven. Naar verwachting zal JYSK jaarlijks zo’n 8.000 containers via de haven gaan verschepen. Vanuit de thuisbasis Lelystad zal vooral de noordwestelijke Europese markt worden bediend en natuurlijk Nederland.

Allan Kjærgaard, executive vice president van JYSK: “Lelystad is de optimale locatie voor ons nieuwe distributiecentrum. De combinatie van een perfect gelegen kavel met de goede afmetingen, directe nabijheid van de haven en geweldige infrastructuur, is precies waar we naar zochten. Daarnaast hebben we er veel vertrouwen in dat we gekwalificeerde werknemers kunnen vinden in de regio en kijken er naar uit om samen met de gemeente Lelystad de kavel verder te ontwikkelen. We geloven dat zowel JYSK als de regio veel voordeel van deze samenwerking zullen hebben.”

Bouw start 1e kwartaal 2022

Het nieuwe distributiecentrum in Lelystad gaat producten leveren aan JYSK-winkels en klanten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Het biedt een snellere en betere bezorgdienst en is bovendien goed voor het milieu, omdat er per jaar zo’n 6 miljoen vrachtwagenkilometers zullen worden bespaard. JYSK verwacht aan het eind van het eerste kwartaal in 2022 te starten met de bouw en wil het distributiecentrum uiterlijk medio 2024 in gebruik nemen.

Terug naar het overzicht