Hunkemöller opent nieuw distributiecentrum in Almere in 2023

02 november 2021

Hunkemöller is een eeuwenoud bedrijf, een bedrijf dat niet stilstaat maar vernieuwd en groeit. Het is momenteel zelfs het grootste en snelst groeiende lingeriemerk van Europa! Recent besloot ze dat hun huidige plek in Hilversum onvoldoende in haar ruimtebehoefte kan voorzien. Het nabijgelegen Logistiek Cluster Flevoland kon dat wel! We zijn trots dat Hunkemöller voor ons heeft gekozen om haar groei vorm te geven. We helpen haar en jullie hierbij graag.

Ook een groeiambitie waar jullie hulp bij nodig hebben? Bel of mail! We staan voor je klaar.

Strategische gekozen locatie Stichtsekant

Lingeriemerk Hunkemöller opent in 2023 haar nieuwe distributiecentrum op bedrijvenpark Stichtsekant in Almere. Op vrijdag 15 oktober 2021 is de omgevingsvergunning officieel ingediend bij de gemeente Almere, een grote stap in het proces.

Stichtsekant is een strategisch gekozen locatie langs de A27 en op slechts 30 minuten afstand van zowel Utrecht als Amsterdam/Schiphol, dicht bij een container- en binnenvaartterminal en gemakkelijk te bereiken. De verhuizing is onderdeel van de groeiambities van de lingerieketen dat haar huidige DC in Hilversum en de faciliteiten in Bunschoten en Almere is ontgroeid. Philip Mountford, CEO van Hunkemöller: “Hunkemöller heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt door haar omnichannel ecosysteem en heeft de strategische beslissing genomen om een nieuw state of the art Logistiek en Distributie Centrum (DC) in Almere te bouwen, dicht bij de bestaande locatie.

Almere blij met komst Hunkemöller

Ook de gemeente Almere is blij met de keuze van Hunkemöller voor hun bedrijvenpark. “We zijn verheugd met de komst van het distributiecentrum van Hunkemöller op het bedrijventerrein Stichtsekant in Almere. Hunkemöller ontwierp een prachtig gebouw, op maat gemaakt voor de prominente locatie langs de A27, met hoge duurzaamheidsambities die perfect aansluiten bij de ambities van Almere. Hunkemöller krijgt in het DC 200 medewerkers in dienst binnen een mooie mix van functies”, zegt Maaike Veeningen, wethouder van de gemeente Almere.

Philip Mountford: “We kijken er naar uit dit nieuwe DC te ontwikkelen, dat een hoge mate van automatisering zal bevatten om de efficiëntie en snelheid van onze logistiek te verbeteren. Dit nieuwe DC zal ook een aantal belangrijke ondersteunende diensten huisvesten. De faciliteit is op een milieuvriendelijke manier ontworpen met klimaatbeheersing en open ruimtes om extra natuurlijk licht te produceren. Dit is ontworpen door DENC, in samenwerking met DC&I Real Estate B.V. en de gemeente Almere, die dit project enorm hebben gesteund.”

Nieuwe arbeidsplaatsen en state of the art ontwerp

De nieuwe arbeidsplaatsen die door de komst van Hunkemöller ontstaan zijn welkom in Almere. Hunkemöller biedt een mooie mix aan functies zowel in de logistiek als bij de ondersteunende diensten. Dit biedt kansen voor Almeerders om een baan dichter bij huis te kiezen.

Het gebouw heeft een state of the art architectonisch ontwerp. “Hunkemöller heeft veel aandacht besteed aan de uitstraling. Dat komt ten goede van de beeldkwaliteit van het bedrijvenpark. We zijn dan ook blij met hun keuze voor hogere kwaliteit architectuur,” stelt de gemeente Almere. Het nieuwe DC krijgt een BREEAM certificering (duurzaamheid) gericht op het Excellent certificaat (BRL 2021). De focus ligt op een zo duurzaam mogelijk gebouw dat een laag energieverbruik heeft, weinig onderhoud vergt en waarin duurzame oplossingen worden verwerkt. Wat goed past binnen de gemeente Almere. “Wij gaan als gemeente steeds verder met duurzaamheidseisen voor bedrijven. Bij Hunkemöller vinden we ook die ambities.”

Het nieuwe distributiecentrum van Hunkemöller opent haar deuren in 2023. Meer informatie over het grootste en snelst groeiende lingeriemerk van Europa is te lezen op www.hunkemöller.com.

Terug naar het overzicht