Partners in beeld

LCF is een initiatief van de gemeenten Almere, Lelystad en Zeewolde, Hogeschool Windesheim, ROC van Flevoland, Horizon Flevoland en Win4All – Economic Board Flevoland en wordt gesteund door organisaties zoals Lelystad Airport Businesspark en Werkbedrijf Lelystad.

 

Gemeente Almere

Maaike Veeningen, wethouder Economische Zaken

“Logistiek Cluster Flevoland is een belangrijk samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. De Logistieke Sector is een belangrijke sector voor Flevoland en Almere in het bijzonder. Een belangrijke werkgever voor onze bewoners. Het is niet voor niets één van de pijlers van onze economische agenda. We zijn nu al een heel aantrekkelijke regio voor logistieke bedrijven onder meer vanwege de centrale ligging en nabij de Randstad. Door nog beter samen te werken willen we onze positie de komende jaren verder verstevigen.”

 

 

Gemeente Lelystad

Adam Elzakalai, wethouder Economische Zaken

“De logistieke hotspot Almere – Lelystad – Zeewolde maakt een enorm snelle ontwikkeling door. Met het Logistiek Cluster Flevoland komt de innovatie in een stroomversnelling en werken we samen aan de scholing van de logistiek medewerker van de toekomst en het mobiliseren van arbeidskrachten voor de logistiek.”

 

 

 

Gemeente Zeewolde

Egge Jan de Jonge, wethouder Economische Zaken en Onderwijs

“Flevoland en Zeewolde staan inmiddels stevig op de logistieke kaart van Nederland. Het Logistiek Centrum Flevoland is dan ook een logisch gevolg op deze ontwikkeling waarbij innovatie leading is! Gemeente Zeewolde participeert dan ook graag actief in dit initiatief.”

 

 

 

 

Hogeschool Windesheim

Kees Stolwijk, directeur locatie Almere

“Kennisontwikkeling is de kern van ons werk. Ook in de logistieke sector speelt kennis een steeds grotere rol. We zijn er daarom enthousiast over dat er binnen het Logistiek Cluster Flevoland volop aandacht is voor de ontwikkeling van specialistische kennis. Daar leveren we graag een bijdrage aan.”

 

 

 

MBO college Lelystad

Ben Vermeer, voorzitter directie

“In de nabije toekomst liggen er uitdagingen op gebied van logistieke en mobiele vraagstukken en het daartoe opleiden van de medewerker van de toekomst, dit kunnen we alleen oplossen als we samenwerken.”

 

 

 

 

 

Horizon Flevoland

Marco Smit, directeur

“Een sterke logistieke sector draagt bij aan ons unieke en aantrekkelijke investerings- en ondernemingsklimaat. Daarom draagt Horizon Flevoland hier op zijn beurt weer graag aan bij.”

 

 

 

 

 

Win4All-Economic Board Flevoland

Femke Rientsma, voorzitter

“De ruimte die Flevoland te bieden heeft, gecombineerd met de overslaghaven, Lelystad Airport Businesspark en de aanwezige arbeidsmarkt, maakt dat Flevoland dé logistieke hotspot van Nederland kan zijn. Daar gaan we voor!Word lid! Neem contact met ons op!

Sta jij ook voor de nodige logistieke uitdagingen? Ben je ondernemend genoeg om een voorsprong te nemen in het onbekende? Geloof jij in de kracht van samenwerken? Neem dan contact met ons op.