Plukon Food Group

Plukon Food Group is in Europa een van de grootste spelers op de markt van pluimveevlees en levert kipproducten en kant-en-klaarmaaltijden aan toonaangevende Europese food partners. Met 27 vestigingen in zes landen en een personeelsbestand van ruim 6.500 medewerkers lopen zij internationaal op kop in het vertalen van consumentenwensen naar innovatieve producten, concepten en houderijconcepten. Plukon Food Group heeft pluimveeslachterijen en bewerkings- en verpakkingsfabrieken in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en Polen waar wekelijks 9 miljoen kippen worden geslacht en verwerkt. De omzet van het bedrijf bedroeg in 2019 1,8 miljard euro.

Plukon wil de meest kennisgedreven, flexibele, efficiënte en innovatieve producent van pluimveevlees en maaltijden in Europa zijn.

Plukon Convenience Dronten

Plukon Convenience Dronten verwerkt verse groenten tot smaakvolle convenience maaltijdcomponenten en -salades. Voedselveiligheid en transparantie spelen hierbij een grote rol.

Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat de producten van Plukon Convenience Dronten vers, veilig en van uitstekende kwaliteit zijn. Zij hechten steeds meer belang aan duidelijke en eerlijke informatie over het product en de herkomst ervan. Plukon Convenience Dronten communiceert helder over de keten. Ook de markt vraagt om gezond en gemakkelijk voedsel. De milieu-impact van het voedsel speelt een steeds grotere rol in de keuzes die consumenten maken. Hier speelt Plukon Convenience Dronten op in door bewuste keuzes te maken voor de inkoop van grondstoffen. Er worden bijvoorbeeld producten aangeboden die langer houdbaar zijn, zonder gebruik te maken van kunstmatige conserveringsmiddelen.

Wim Meiling, Logistiek Manager: “Plukon Convenience Dronten heeft zich aangesloten bij Logistiek Cluster Flevoland omdat wij het belangrijk vinden regionaal aangesloten te blijven bij bedrijven uit Flevoland, daarnaast willen wij graag kennis delen en ontvangen met bedrijven op het gebied van toekomstige uitdagingen. Onze expertise ligt vooral in de voedingsmiddelen, wij produceren een ultra vers product. Onze logistiek dient daarop afgestemd te zijn, onze logistiek is zeer efficiënt en effectief. Onze klanten zijn niet alleen in Nederland gevestigd maar ook in Duitsland en Denemarken. Doordat onze klanten in heel Duitsland zijn gevestigd maken we gebruik van hubs met minimale voorraden om zo een maximale versheid te kunnen garanderen. Het lijkt mij leuk en interessant om met vergelijkbare bedrijven te sparren om te kijken of onze “uitdagingen” overeenkomen, aan de andere kant ben ik nieuwsgierig naar bedrijven met een totaal andere dynamiek om daarvan te kunnen leren.”

Kijk voor meer informatie over Plukon Food Group op www.plukon.nl.