Gemeente en BESTSELLER ondertekenen koopovereenkomst op Provada

16 juni 2022

Wethouder Adam Elzakalai van de gemeente Lelystad en Allan Kyhe Kjaergaard, Logistics Director van het Deense kledingbedrijf BESTSELLER, hebben woensdag 15 juni op de grootste vastgoedbeurs in Nederland, de Provada, de officiële koopovereenkomst getekend voor circa 28 hectare grond op Flevokust Haven. De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van de Deense ambassadeur Jarl Frijs-Madsen. Het Deense kledingbedrijf gaat zich op Flevokust Haven vestigen met een logistiek centrum.

Logistics Director Allan Kyhe Kjaergaard van BESTSELLER en wethouder Adam Elzakalai schudden elkaar de hand onder toeziend oog van de Deense ambassadeur Jarl Frijs-Madsen

Kledingbedrijf

BESTSELLER is een Deens kledingbedrijf met meer dan 20 fashionmerken zoals onder andere Jack & Jones, Vila, Pieces, Mamalicious en Vera Moda. Het heeft meer dan 2600 winkels wereldwijd, waaronder 450 in Nederland.

Belangrijke mijlpaal

Het was al langer bekend dat BESTSELLER naar Lelystad zou komen, maar nu is dan de officiële koopovereenkomst getekend. De koopovereenkomst omhelst circa 28 hectare voor de bouw van het logistieke centrum. Wethouder Adam Elzakalai: “Dit is een belangrijke mijlpaal. Met de ondertekening van het koopcontract kan BESTSELLER daadwerkelijk aan de slag met de bouw. Het logistieke centrum zal veel werkgelegenheid opleveren en een prachtig duurzaam gebouw worden, dat op Flevokust Haven gaat verrijzen. En het zal zeker niet het laatste zijn. Er is veel belangstelling van bedrijven voor vestiging op Flevokust Haven.”

Aantrekkelijke werkplek en vakbekwame collega’s

Allan Kyhe Kjaergaard, Logistics Director of BESTSELLER: “Dit high-tech logistieke centrum is de grootste enkele investering in de geschiedenis van BESTSELLER. We gaan 265 miljoen euro investeren in het gebouw. Lelystad in Nederland is de perfecte locatie voor het centrum. Het brengt ons dichter bij onze meest belangrijke klanten en grootste afzetmarkten. Omdat het logistieke centrum van cruciaal belang is om onze groei te ondersteunen, willen we zo snel mogelijk beginnen met de bouw. We willen een zeer aantrekkelijke werkplek creëren. Dat betekent dat we veel vakbekwame collega’s moeten werven. We kijken er naar uit om deel uit te maken van de gemeenschap en samen te werken met onze lokale partners om het gebied te ontwikkelen tot een hub voor hightech en duurzame logistiek.”

Banen

De komst van BESTSELLER is goed voor de economie van Lelystad en zal circa 500 banen opleveren voor de stad: van logistiek medewerkers tot technisch specialisten, management- en ondersteuningsfuncties.

Duurzaam en verbinding met de stad

De vestiging wordt het vlaggenschip van BESTSELLER in Nederland. Maatschappelijke betrokkenheid, sustainability en investering in een duurzame, klimaatneutrale vestiging staan hoog in het vaandel. Er wordt gebouwd met duurzame materialen. De aan- en afvoer van goederen vindt voor het grootste deel plaats via het water.

Bouw start begin 2023

BESTSELLER verwacht begin 2023 te starten met de bouw en wil het logistiek centrum uiterlijk eind 2025 / begin 2026 in gebruik nemen.

Terug naar het overzicht