Logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde

Ondernemers, overheid en onderwijs slaan in dit cluster de handen ineen om de dynamische logistieke sector in Flevoland te versterken en verder op de kaart te zetten. Flevoland biedt door de verschillende modaliteiten, grote kavels en nabijheid van Amsterdam alle kansen voor de sector! Samen werken we aan een nog beter logistiek klimaat.

 

Regiopromotie

Vanuit Logistiek Cluster Flevoland staan we als logistieke regio landelijk sterker door regionaal samen te werken op regiopromotie. We zetten ons in voor:

  • Voorlichting aan bedrijven op gebied van samenwerking in personeelsvraagstukken en opleiden.
  • Voorlichting aan potentiële medewerkers (leerlingen voortgezet onderwijs, werklozen, zij-instromers)
  • Promotie op beurzen, congressen voor de sector.
  • Verantwoordelijk voor een up to date website en andere communicatiekanalen.
  • Werving via advertenties, social media etc.

 

Regio

Aantrekkelijk vestigen in Almere

Liggend aan de oostzijde van Almere biedt Bedrijvenpark Stichtsekant goede vestigingsmogelijkheden voor logistieke en moderne groothandelsbedrijven. Vooral voor de distributie van retailers is het de ideale locatie. Prénatal (uitgevoerd door Geodis), A-ware Food Group, Lidl, All Bakers en LIS Logistics kozen al voor deze goed bereikbare locatie. Het terrein ligt direct aan de A27 en op slechts 8 minuten rijden van de A6. Schiphol en de Amsterdamse haven zijn binnen 30 minuten te bereiken. Zowel het gebied als de bedrijfspanden voldoen aan hoge kwaliteitseisen en zijn zeer duurzaam. De grondprijzen zijn heel aantrekkelijk en de flexibele verkaveling biedt ruimte voor specifieke wensen.

Meer informatie over Almere

www.onderneeminalmere.nl/nl/vestigen

 

Lelystad biedt ruimte aan logistiek

Met alle transportmodaliteiten (weg, water, spoor en lucht) aanwezig, volop grote kavels en de nabijheid van Amsterdam heeft Lelystad veel te bieden aan logistieke ondernemers. Lelystad beschikt over een uitstekende mix van verschillende type bedrijventerreinen. Qua oppervlakte zijn er oneindig veel mogelijkheden voor groeiende bedrijven. Tussen Lelystad Airport en de A6 ontwikkelt zich Lelystad Airport Businesspark, een dynamische plek waar innovatie en duurzaamheid centraal staan en waar ondernemers letterlijk de ruimte krijgen. Ten noorden van Lelystad ligt Flevokust Haven: de multimodale binnenhaven met overslagkade en industrieterrein. Hier vindt zowel import als export van goederen plaats van en naar de grote (zee)havens.

Meer informatie over Lelystad

www.lelystadopportunities.com/nl
www.lelystadairportbusinesspark.nl
www.flevokusthaven.nl
www.lelystad.nl/ondernemen

 

Bedrijven vinden hun weg naar Zeewolde

De positie van Zeewolde op het gebied van logistiek heeft, mede dankzij het goede vestigingsklimaat, een boost gekregen. De aanwezigheid van personeel, bouwgrond en gemeentelijke support en dienstverlening maakt de gemeente heel aantrekkelijk voor de logistieke sector. Diverse grote industrieterreinen en meerdere kleinschalige bedrijventerreinen bieden ruimte aan uiteenlopende bedrijven. Het ruime Trekkersveld, met een totale oppervlakte van 356 hectare, trekt grootschalige bedrijven in logistiek en transport aan. Ook uiteenlopende productiebedrijven en datawarehousing vinden hun weg naar Zeewolde. De markt voor digitale logistiek groeit enorm en zorgt voor flinke economische impulsen. Dit type bedrijven past uitstekend bij een jonge, ambitieuze gemeente als Zeewolde.

Meer informatie over Zeewolde

www.zeewoldezakelijk.nl

 

Top-3-notering geeft logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde boost

Na een stormachtige stijging stond de driehoek Almere-Lelystad-Zeewolde in 2020 op nummer 3 van de logistieke-hotspot-verkiezing van Logistiek.nl. Hoe gaat het nu met deze stijgende ster en welk effect had hun top-3-positie op de logistieke regio? Lees het op Logistiek.nl

 

Lidl bouwt haar nieuwste duurzame distributiecentrum in Almere: investeren in de toekomst

De logistieke sector in Flevoland groeit sterk. De driehoek Almere-Lelystad-Zeewolde behaalde dit jaar in de nationale logistieke hotspot-verkiezing de derde plaats. In Almere bouwt Lidl op 160.000 M2 een nieuw distributiecentrum. Niet alleen qua oppervlak is het indrukwekkend, ook qua duurzaamheid overtreft het alle superlatieven: het wordt het grootste duurzame distributiecentrum van Lidl in Nederland. Het gebouw komt op bedrijventerrein Stichtsekant, dat deel uitmaakt van de Logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde.

Ga naar het volledige artikel


Lidl distributiecentrum Almere
Word lid! Neem contact met ons op!

Sta jij ook voor de nodige logistieke uitdagingen? Ben je ondernemend genoeg om een voorsprong te nemen in het onbekende? Geloof jij in de kracht van samenwerken? Neem dan contact met ons op.