Samenwerking Digilab Flevoland en Logistiek Cluster van start

15 juli 2021

Almere-Lelystad-Zeewolde is een logistieke hotspot. Die nu al een paar jaar achter elkaar een toppositie inneemt op de ranglijst van het Vakblad Logistiek. Het Logistiek Cluster Flevoland versterkt de logistieke sector in deze regio. De logistieke sector kent een aantal uitdagingen op het gebied van digitalisering, waaronder automatisering, robotisering en online zichtbaarheid die steeds belangrijker worden. Dit sluit goed aan op het Digilab Flevoland, omdat Digilab Flevoland ondernemers helpt hun bedrijf verder te digitaliseren door samenwerking met studenten. Samen willen Digilab Flevoland en het Logistiek Cluster Flevoland digitalisering in de logistieke sector in Flevoland verder stimuleren en ondersteunen.

Concrete activiteiten en projecten

“Wij zijn een cluster van ondernemers, kennisinstellingen, gemeenten, Horizon en Win4all die de logistieke sector in de hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde versterkt. Dat doen wij via concrete activiteiten en projecten. We dragen bij aan innovatie, ontwikkeling van toekomstbestendige ondernemingen en talent in de logistieke sector. Ondernemers, overheid en onderwijs slaan in dit cluster de handen ineen om de dynamische logistieke sector in Flevoland te versterken. We zijn erg blij met deze samenwerking, samen met Digilab kunnen we de logistieke sector nog beter bedienen en een antwoord geven op hun digitaliseringsvragen”.

Digitale werkplaats van Flevoland

Digilab Flevoland is de digitale werkplaats van de provincie Flevoland, een innovatieve hub tussen onderwijs en bedrijfsleven. Digilab Flevoland biedt oplossingen voor marketing-, automatisering- en data-analysevraagstukken aan ondernemers door studenten, docenten en ondernemers met elkaar samen te laten werken.

Toegevoegde waarde

“Deze samenwerking is voor ondernemers van grote toegevoegde waarde, omdat de ondernemer zich hierdoor kan richten op de dingen die voor hem belangrijk zijn en de studenten zich zo kunnen ontwikkelen in de thema’s waar zij voor worden opgeleid. Studenten zijn ook gemotiveerd door deze samenwerking, omdat de producten die zij ontwikkelen ook echt in de praktijk gebruikt worden.” Aldus Marlies Hiemstra van Digilab Flevoland.

Met deze samenwerking hopen Logistiek Cluster Flevoland en Digilab Flevoland de digitalisering van Flevolandse logistieke bedrijven te versnellen.

Kijk voor meer informatie over Digilab Flevoland op de website.

Terug naar het overzicht